Сутерен.мк

Викинзите живееле во Америка пред Колумбо!

Викинзите имале населба во денешната Северна Америка пред точно илјада години, векови пред Кристофер Колумбо да…

Најпознатиот пиратски град

На источната половина на островот Јамајка се наоѓа градчето Порт Ројал. Денес таму ништо особено нема…