Сутерен.мк

Прекрасни животни

За многумина тоа е најубавиот коњ на светот, но сите познавачи и љубители на коњите се…

Ноне Абрашева Ноциќ: Не сум Баба Ванѓа, ама можам да гледам!

Тој што има способност да гледа во иднината е јасновидец. Ваквите луѓе наводно имаат вишок сетила…

Кој прв направил потковици?

Коњите треба да им бидат благодарни на Римјаните што веќе не одат боси. Секако дека биле…

Свето Манев: Секој се плаши од нешто

Со ретроспективната изложба во Чифте амам и издавањето на монографија, сликарот ги заокружи своите први, четириесет…