Сутерен.мк

Брнз: Во Македонија нема одговорност, има непотизам и нефункционалност

Во Македонија недостига одоговорност и транспарентност, а има непотизам, корупција и институционална неефикасност, ваква критика испрати…

Вонвременска сексипилност

Во неделата во Лос Анџелес се одржа доделувањето на наградите „Critics Choice“, а на црвениот тепих…

Игор Пачемски: Memento mori!

Доаѓањето на есента секогаш во мене буди контрадикторни чувства. Од една страна, тоа е мирисот на…

Оливера Ќорвезировска: Потврдена авторка во илегала

Оливера Ќорвезироска не е веќе млад автор, иако до неодамна, неа и писателите од нејзината генерација…

Игор Пачемски: Македонија никогаш не знаела да избере солист!

Големата тајна, која не е ни веќе тајна е дека се преселив во Македонија. Со се…

Бранко Цветковски: Живееме во ера на миење на мозоците

„Се намножија награди секакви – локални, еснафски, маалски, роднински… но според високите критериуми и заслужената книжевна…