Сутерен.мк

Магдалена Андоновска: Цвет меѓу трње

Сите ја знаеме онаа народната „Наведната глава сабја не ја сече“. Долго оваа поговорка беше употребувана…

Магдалена Андоновска: Стручна експертиза

Според истражувањето на компанијата „Зип регрутер“, бројот на работни места за кои е потребна факултетска диплома…

Магдалена Андоновска: Во исчекување на македонскиот Џими Хофа

Во демократските држави постојано се случуваат штрајкови. Исто и кај нас. Штрајк на просветните работници, на…

Магдалена Андоновска: Мерчендајзер за Владата

Пред почетокот на секоја туристичка сезона во земјава се отвора прашањето за одлив на работници. И…

Магдалена Андоновска: Стратегија за бегство

Мачно е за гледање таблото на матурантите од Македонски Брод. Едвај единаесеттмина. Жителите на Брод може…

Магдалена Андоновска: Гастербајтерски сон

Историчарот Џемјс Труслов Адамс во своето дело од 1937 година “Епот за Америка“ го опишал “сонот“…

Магдалена Андоновска: ВИП Секретарка

-Ало…да *Здраво. Јас сум…. Сакав да те прашам кога си слободен да се видиме? -Еј здраво.…

Магдалена Андоновска: Партиско-административно звање

Институтот за демократија изготви документ за политика со наслов „Висока раководна служба- дистинкција меѓу политичкото и…

Магдалена Андоновска: Можеш ти и без кибритчиња

Ладна зимска ноќ. Остра зима. На истекот на старата година едно девојче босо талка по темните…