Сутерен.мк

Македонците во Албанија бараат продолжување на пописот

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Васил Стерјовски, побара од албанските власти да се продолжување…

Сутерен во Мисисага

Мисисага е шестиот град по големина во Канада. Се наоѓа во јужниот дел на Онтарио, на…

Денеска славеа Македонците во Албанија

Во присуство на поголем број гости и жители на општина Пустец денеска беше одбележана 30-годишнината од…

Бугарите мора да ги признаат Македонците во Бугарија

Премиерот Димитар Ковачевски ги повика бугарските власти да го признаат правото на самоопределување на Македонците коишто…

Речиси половина Македонци би си заминале од државава

На прашањето: „Кога би ги имале сите потребни документи, дали би сакале да живеете во друга…

Македонците во Бугарија не се откажуваат

По затворањето на клубот „Никола Вапцаров“ во Благоевград од страна на бугарските власти, Македонците во Бугарија…

Почит на загинатите за Кралството Србија

Македонци во Србија во местото Костолачка Коса, крај српскиот град Пожаревац, им одадоа почит на 1…

Македонците се најреволтираните Европјани

Фрапантни резултати на „Галуп глобал емоушнс“ за идентификување гневни и револтирани колективитети Многубројните разочарувања што се…

Весникот на Македонците во Албанија стана дел од АЕМ

Македонскиот весник „Илинден“ стана дел од платформата Алијанса за етички медиуми (АЕМ) каде членуваат 29 печатени…