Сутерен.мк

Барт Ерман: Дали Марија Магдалена, а не Петар, е првиот апостол!?

Според Евангелието по Марија Магдалена, се чини дека таа е омилената следбеничка на Исус. Идејата започнува…

Дарко Јаневски: Воскреснатиот Исус прво и се јавил на Марија Магдалена

Нема никаква дилема дека суштината на христијанството е во воскреснувањето на Исус. Без тоа, христијанството не…