Сутерен.мк

Маска која детектира Ковид-19!

Јапонски научници дизајнираа маски кои светат во случај на инфекција со коронавирус! Тие користеле антитела од…

Магдалена Андоновска: Баута маска

Научници од Универзитетот Харвард заедно со Технолошкиот Институт на Масачусетс направија заштитна маска, со чија помош…

Носењето брада и коронавирусот

Кога е во прашање пандемијата со коронавирусот носењето на брада може да биде клучна за ефикасноста…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Насмеј и се на маката!

Тоа сончево ноемвриско утро вообичаено проверив дали во ранецот имам доволно прекривки за устата, средство за…