Сутерен.мк

Нова барбика која инспирира

Британската истражувачка и научник Џејн Гудал доби „Барбика“ по својот лик и име, со што ѝ…

Барбиката наполни 62 години!

На денешен ден, во 1959 година, на саем во Њујорк продадена е првата барбика за три…