Сутерен.мк

Римска математика

Макотрпното делење на римските броеви никој не би го сметал за добра забава Можете ли да…

Дете од улица е врвен математичар

Осмоодделенецот Амир Дестанов, дете од улица кое реши да се бори со суровата судбина која сакаше…