Сутерен.мк

Медали за Македонците на олимпијадата по хемија

Матурантката Ања Спасовска од кумановската гимназија „Гоце Делчев“ освои трето место на меѓународната олимпијада по хемија…

Голем успех на македонските математичари

Сојузот на математичари на Македонија објави дека на 63-тата Интернационална математичка олимпијада (ИМО 2022) во Осло,…

Оревуар Токио!

Олимписките игри во Токио и официјално завршија со свеченото затворање што се одржа на арената во…