Сутерен.мк

Зошто Германија е Германија, а ние сме ништо?

Фејсбук с(р)еќавања… Ни раскажува еден Албанец од Тетово, гастарбајтер во Германија: „Во фирмата каде што работам,…

Ноне Абрашева Ноциќ: Мајмун бил, мајмун останал!

Ова е приказна за тоа како систематски ја поништивме еволуцијата. Во тоа време паметните молчеа, будалите…

Игор Пачемски: Македониум 3 – Средината

За оваа вињета имав големи планови. Ковав освети. Ковав хвалопсеви. Сакав да биде како еден мој…