Сутерен.мк

Како Месечината ја украла ротационата енергија на Земјата?

Во далечното минато денот траел 19 часа бидејќи Месечината била поблиску до Земјата. Научниците објаснија како…

Мапирана е водата на Месечината

Тим од научници со помош на податоците на сега веќе пензионираната летачка лабораторија СОФИА, која всушност…

НАСА има нов костим за астронаутите на Месечината

НАСА има за цел да постави двајца астронаути на Месечината до крајот на деценијата, а тие…

Нови горива пронајдени на Месечината

Новиот минерал од Месечината е пронајден во честички од лунарен базалт кој се истражува во лабораториите…

Ќе се селиме ли на Месечината?

Истакнати научници тврдат дека Месечината содржи многу минерали кои се поврзани со кислородот и дека под…