Сутерен.мк

Кое овошје може да го забрза метаболизмот?

Со вклучување на одредени видови овошје, можеме да го забрзаме метаболизмот и слабеењето, велат диететичарот и…

Што е најзначајно да знаеме за метаболизмот?

Многумина мислат дека трошењето калории во најголема мера доаѓа од физичката активност. Сепак, вистината е дека…

Повторно разбиен митот околу успорениот метаболизам

Кој не чул барем од еден лекар дека метаболизмот му се успорува како старее и дека…

Мозокот директно испраќа пораки до масното ткиво

Ново истражување ги идентификува сензорните неврони коишто пренесуваат пораки од масните ткива до мозокот. Научниот труд…

Која е „тајната“ на витките луѓе?

Нова студија открива дека природно витките луѓе имаат дури за 23 отсто помалку физичка активност и…

Зошто е дињата корисна?

Бидејќи има многу шеќер, треба да се биде умерен со конзумирањето диња. Освен ова, треба да…

Метаболизмот не е крив што сме дебели!

Најновото истражување објавено во списанието „Science“ открива дека метаболизмот не е главен виновник за дебелеењето што…