Сутерен.мк

Миле Папазовски: Т’га за југ

Една дама ми даде комплимент: “Ти си способен од ништо, нешто да направиш. Од обична случка,…

Миле Папазовски: Ковид рефлексии

Две години не сум се возел со автобус низ градов и конечно, пред некој ден решив…

Миле Папазовски: Рани куче, за да лае!

Живеевме во барака во Тафталиџе и несакани посетители-арамии, али сакаш! Помини-замини влези во дворот, погледни дали…

Миле Папазовски: Шо мажиште си!?

Пешачката патека околу бараката во Тафталиџе не беше во добра состојба: нагризена од студ, од фрлената…

Миле Папазовски: А да ми читаш…

Седев и читав книга во библиотека зашто не ми дозволуваа да земам две книги… та едната…