Сутерен.мк

Нобеловата за мир

Нобеловата награда за мир оваа година е доделена на тројца добитници: Алес Бјалијацки, еден од иницијаторите…

Гутереш: Нема шанси за мир во Украина

Шансите за мир во Украина се „минимални во оваа фаза“, изјави денеска генералниот секретар на ОН…

Нобел продаден за децата од Украина

Минатогодишниот Нобелов лауреат за мир, Дмитри Муратов, главен уредник на рускиот независен весник Новаја газета, го…

Нобеловата за мир и приклученијата

Нобеловата награда за мир може да заврши во рацете на белоруската дисидентка во егзил Светлана Тихановска,…

Што е љубов? (3)

Љубовта станува илузија за љубовта, односно страдање кога личноста ќе ја замени љубовта со личната вредност…