Сутерен.мк

Што е мозочна магла?

Потешкотии во помнењето и проблеми со фокусирањето е она што стручњаците го нарекуваат „мозочна магла“. Вообичаени…

Како да го подмладите мозокот?

Мала промена во исхраната, кога оброците ги збогатувате со исхрана полна со свеж зеленчук и ја…

Што се случува во мозокот на луѓето кои умираат?

Научниците од Универзитетот Мичиген во САД открија необичен бран на активност во мозоците на две лица…

Мозокот директно испраќа пораки до масното ткиво

Ново истражување ги идентификува сензорните неврони коишто пренесуваат пораки од масните ткива до мозокот. Научниот труд…

Подмладете го мозокот

Според когнитивните неуронаучници, мозокот е единствениот орган во телото кој станува се подобар со годините, но…

Откриено е зошто мажите ја слушаат „помалата глава“!?

Тим на португалски научници го објавија своето истражување „Мозокот и тестисите имаат најголем број на заеднички…

Рамнодушност

Точно е дека луѓето секогаш нешто чувствуваат, ама тоа што можат секогаш да го почувствуваат не…

Замка за нозете, дар за мозокот

Во 1927 година Англичанецот Г. Елис проучувал 1 300 свои генијални сонародници и притоа забележал интересна…