Сутерен.мк

Пронајдена галија со богатство

Шпанската галија преполн со богатство, што потонала на брегот на Бахамите во 1656 година, досега беше…

Која е разликата помеѓу море и океан?

Стандардната дефиниција за океанот гласи: „Океан е голема маса на солена вода која прекрива две третини…