Сутерен.мк

Благословот од СПЦ е безусловен

Веста дека по повеќе од пет децении се одобрува афтокефалноста на МПЦ – ОА, пред големиот…

Вселенската Патријаршија ја призна ОА за канонска

Со одлуката на денешното заседание на Светиот Синод на Вселенската Патријаршија, возглавен од Неговата Сесветост, Патријархот…

Отец Пимен: Уривање на ѕидовите

Пријателите го викаат само Пимен. Во личната карта му пишува дека е роден во 1971 година…