Сутерен.мк

Срце од злато во тинејџер

Дигитално скенирање на египетска мумија откри дека мумифицираното тело на тинејџер содржи дополнително срце од злато,…

Прва мумија на бремена жена

Научниот свет деновиве зборува за откритието на полските египтолози, кои со детално скенирање откриле мумифицирана бремена…