Сутерен.мк

Надеж

Фејсбук с(р)еќавања… За луѓето кои се тивки обично, се мисли дека се срамежливи и мирни. Не,…

Борба за себе

Имам според многумина среден живот, стан, угледно работно место, добро семејство. Имам 55 години и не…

Отец Пимен: Понекогаш

Понекогаш имам желба да пишувам. Понекогаш имам мрза за пишување, која ја потиснува желбата. Понекогаш ќе…

Михаил Ренџов: Верник во надежта

“Ако постои Господ, нека ги подотвори очите и за Македонија.. Во еден псалм јас велам: ‘Ако…

Магдалена Андоновска: За зборот да остане збор

„Соломон, те надминав“. Тоа е првата реченица што императорот Јустинијан ја изговорил во ново изградениот храм…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Вера, Љуба, Нада и Мамон

Не мора човекот многу да е умен, особено надарен за нешто, ако умее да се потпре…

Надеж

Секоја личност при раѓањето, во небесното огледало е чудесна мешавина на енергии подготвени да заронат во…