Сутерен.мк

8 битни работи за Рембрант

Големиот уметник живеел во т.н. „златно доба на Холандија“ и бил водечки сликар на барокната епоха…

Никој, како Лорка!

Со новава политичка коректност, навистина е човек во небрано како да го нарече поетот, кој со…

Ќе го сакам само она, што заслужува да го поставам каде што нема да го достигнам!

Ками сметал дека целата негова уметност лежи во тоа , што ги тера читателите одново и…

Соништата создаваат иднина

Мажот има само една сигурна љубов – љубовта на својата мајка. Кога не би постоеле жените,…

Ужасниот живот на нормалните!

„Секој ден гледам стотици луѓе кои се откажале. На сите страни ги гледам оние кои не…