Сутерен.мк

Нобеловата за економија

Шведската кралска академија на науките ја додели овогодинешната награда за економски науки на тројца американски научници…

Нобеловата за мир

Нобеловата награда за мир оваа година е доделена на тројца добитници: Алес Бјалијацки, еден од иницијаторите…

Нобеловата за литература

Француската писателка, 82-годишната Ани Ерно е овогодишна добитничка на Нобеловата награда за литература поради „храброста и…

Нобеловите за физика и хемија

Нобеловата награда за физика за 2022 година е доделена на тројца научници за пионерски експерименти во…

Доделена Нобеловата за медицина

Нобеловата награда за медицина годинава му е доделена на шведскиот научник Сванте Пабо (67) за посебни…

Нобел продаден за децата од Украина

Минатогодишниот Нобелов лауреат за мир, Дмитри Муратов, главен уредник на рускиот независен весник Новаја газета, го…

Нобеловец ја донира наградата на Украина

Рускиот новинар Дмитриј Муратов денеска најави дека ќе го донира медалот на Нобеловата награда за мир,…

Објавена Нобеловата награда за литература

Нобеловата награда за литература оваа година му припадна на Абдулразак Гурнах, по потекло од Танзанија, а…

Нобеловата за мир и приклученијата

Нобеловата награда за мир може да заврши во рацете на белоруската дисидентка во егзил Светлана Тихановска,…