Сутерен.мк

Низ лавиринтите на книжевното писмо

„Македоника литера“ деновиве ја објави книгата со книжевни студии „Низ лавиринтите на книжевното писмо“ на Ранко…

Дона Алба

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Дона Алба“ од еден до најголемите романски писатели на ХХ…

Храбар и жесток роман

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Катерина, Велика и Мала“ на црногорската писателка која живее во…

Животот на литературната класика

„Македоника литера“ деновиве ја објави книгата „Животот на литературната класика“ од бугарски книжевен истражувач, критичар и…

Биографија на Леонардо да Винчи

Во книгата „Леонардо да Винчи и неговото време“ (издание на „Македоника литера“), авторот Атле Нес раскажува…

Биро за проверка

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Биро за проверка“ на современиот руски писател Александар Архангелски, во…

Тивко рушење

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Тивко рушење“ на хрватскиот писател Ивица Пртењача, во превод од…

Новата урбана генерација на Кина

Антологискиот избор од современата кинеска проза со наслов „Звукот на формирањето на солта“, со поднаслов „Раскази…