Сутерен.мк

Новинарска ѕвезда од руско-украинската криза

Новинарот Филип Кроутер стана хит на социјалните мрежи бидејќи известувал за руско-украинската криза на дури шест…

Исчезнатото дете го пронашол новинар!

Во понеделникот навечер во Италија исчезна дете на возраст од една година и девет месеци, а…

Роберт Перишиќ: Човек од теренот

Несомнено, Роберт Перишиќ (1969) е еден од најзначајните хрватски автори, кој остава значаен белег во модерното…

Ахмед Буриќ: Новинарство на патерици

Ахмед Буриќ (1967) е новинар, писател, поет, преведувач и сценарист. Роден е во Сараево, каде што…

Тони Димитриевски: Лешинарење

Не би да шпекулираме, ама се чини прилично веројатно дека и првиот “хомо сапиенс“ забележал како…

Владо Јоциќ: Бран распрснат во капки со копнеж по човечки допир

Од појавата на неговите цртежи, дури и кога попатно ќе се спомене македонската карикатура, Владо Јоциќ…

Бранко Цветковски: Живееме во ера на миење на мозоците

„Се намножија награди секакви – локални, еснафски, маалски, роднински… но според високите критериуми и заслужената книжевна…

Ане Василевски: Креативност по задача

Овој карикатурист во текот на своето 40 годишно творештво, објавувал карикатури во познати светски списанија, учествувал…