Сутерен.мк

Отец Пимен: Затоа што не е исто топ и топка

Имаш ли право да бидеш навивач? Секако дека да, но не секаде и во сè. Можеш…

Отец Пимен: Пост и параклис

“Се врзува човек за манастирскиот мир, за тивките богослужби во параклисот, се нурнува во годините наназад…

Отец Пимен: Те нема

Не дека ме нема де. Тука сум покрај куферот овде легни, онде стани. Наутро радост понеси,…

Отец Пимен: Цвета мома убава

Светот бил и ќе биде полн со убави луѓе. Кои среќни, кои несреќни ама има и…

Отец Пимен: Ајде да се земиме

Не, ни случајно не беше тоа двојка „најдена“ со стројници. Доволно беа убави за да си…

Отец Пимен: Марие млада невесто

Ја посвршија Марија со стројници. Не се ни знаеја со момчето. А и како да се…

Отец Пимен: Кога си бевме млади

Беа комшики уште од млади невести. Во иста година се омажија в село, во иста година…

Отец Пимен: Излегов да са прошетам

Ни тој самиот не можеше да си поверува колку се беше сменил. Ја засака и се…

Отец Пимен: Кучињата лајат

Немаше кој не ја знае во градот. Ја знаеја и по селата. И старо и младо…