Сутерен.мк

Кои луѓе патуваат низ планетата без пасош?

Кога обичните смртници ги пакуваат куферите за патување преку границите, првото нешто на списокот е пасошот.…

Колку навистина не чини бугарскиот пасош?!

Бугарскиот претседател Румен Радев побара Македонците со бугарски пасош да бидат пишани како Бугари на неодамна…

Џони Штулиќ и македонскиот пасош

Како била одбиена апликацијата на славниот Џони за македонски пасош? Борис Тадиќ и Стипе Месиќ му…