Сутерен.мк

Петре М. Андреевски: Сите наши солзи!

„Лакримариј“ е последната книга песни на Петре М. Андреевски (1934 година). Лакримариј е како што вели…

Петре М. Андреевски: Љубовта е и последната желба!

Големиот македонски писател зборува за љубовта како општочовечка утеха, за македонската жена, за тоа што му…