Сутерен.мк

Гоце Николовски: Осамените, први умираат

Тој е од оној вид луѓе на кои автоматски им верувате. Едноставно, неговото меланхолично лице влева…

Диме Поповски: Не пеам, за да останам чесен

„Сакавме да го спречиме шундот што навираше од бившите југословенски простори, а си создадовме свој, идентичен…

Мирко Митревски: Македонци во Бангкок

„Тие, Тајланѓаните некои куси човечиња, јас дури и висок спроти нив. И така ’истопорен’, си се…