Сутерен.мк

Астрономите открија чудна нова планета

Астрономите открија нова планета со големина на Земјата која кружи околу мала, студена ѕвезда за која…

Планета каде што врнат скапоцени камења!

Џиновска егзопланета оддалечена 855 светлосни години има толку екстремна атмосфера што содржи облаци од испарен метал…

Оливера Николова: Поезија се пишува и на „колено“, прозата е мака

Авторката на култната книга за деца „Зоки Поки“ (и на уште 17 други книги за деца),…