Сутерен.мк

Катица Ќулавкова: Депресија-утро

Посветено на депримираните, од циклусот „Депресии“ ДЕПРЕСИЈА: УТРО Наутро отсекогаш си сакала да молчиш. Си го…

Во чест на Јован Котески

Чествување на поетот Јован Котески се одржа денеска напладне во спомен – собата на Миладиновци во…

Олицетворение на конфучијанскиот идеал

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ од Скопје неодамна ја објави книгата „Избрани песни“ од класичниот…

Оливера Николова: Поезија се пишува и на „колено“, прозата е мака

Авторката на култната книга за деца „Зоки Поки“ (и на уште 17 други книги за деца),…

Тања Ц. Ангеловска: Корона стихови

Целиот свет е како на пауза откако е прогласена пандемијава и можеби овие денови не можете…

Никола Маџиров: Живеам под кирија во сопствената земја

Македонскиот поет Никола Маџиров (Струмица, 1973 година) ја доби престижната европска и германска книжевна стипендија „Тандем“,…

Славе Ѓорѓо Димоски: Творештвото е над наградите

„Лично, имам повеќе познаници вклучени во функција на политичкиот апарат, кои единствено ги интересираше – како…