Сутерен.мк

Италија воведува две презимиња

Децата треба да ги носат презимињата на двајцата родители а не само на таткото, е одлуката…

Во Ирска се сите внуци!?

Зошто многу од ирските презимиња почнуваат со „О“? Ова „О“ значи дека станува збор за нечиј…

Женска “еманципација” преку презимињата

Македонската жена не само што веќе не е “Петрејца” и “Митрејца” или пак, “нееста” цел живот,…