Сутерен.мк

Колку сте интуитивни?

Во животот не не водат баш секогаш логиката и рационалното размислување, многу пати ќе ни помогне…

Заблуди за емпатите

Емпатијата може да биде многу моќна, но таа не е надчовечка. Ова се најголемите заблуди во…

Како до добар прв впечаток?

Првиот впечаток е навистина битен и тој подоцна може многу да помогне или одмогне особено, ако…

Јасна Котеска: Облеката на полот

Нашето полово секојдневие е маскарада. Успешноста со која трансвеститите го „глумат“ спротивниот пол е доказ колку…

Тетовираните се поинтересни?!

Неодамнешното истражување на универзитетот Англиа Рускин открива дека оние кои имаат некаква тетоважа на своето тело…

Придобивките од стравот

Не секогаш за стравовите што ги чувствуваме ни е потребно психолошко лекување. Како што пишува Bright…

26 тези на Фројд

Колку што е беспрекорен човекот однадвор, толку повеќе демони има внатре… Не ги бираме случајно луѓето……

Мајката е должна за чувствата на детето, таткото за мајчините!

Од зачетокот до неговата 12 – та година, родителите ја сносат целосната одговорност за се што…

Шест правила за среќа

Светски познатиот руски психолог Михаил Лебковски оддамна има понудено шест правила т.е. метод за да се…