Сутерен.мк

Загрижувачко размислување на младите за родовата еднаквост

Повеќе од 90 проценти од младите во Македонија слушнале за терминот родова еднаквост, сепак околу 1/5…

Земји со најдобар живот за жените

Светскиот економски форум (СЕФ), неодамна го објави својот Глобален извештај за состојбата на родовата еднаквост во…