Сутерен.мк

Врачена наградата „Роман на годината“

Наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко…

Симона Јованоска: Урбаниот човек не може да биде слободен

Родена е вели, еден убав сончев ден, на 16 јули далечната 1985 година во Гостивар. Таму…

Роман на годината е „Денот на црвот“

Делото „Денот на црвот“ од авторката Симона Јовановска ја доби наградата „Роман на годината“, што ја…

Најтесниот избор за „Роман на годината“

Романите „Денот на црвот“ од Симона Јованоска (Или-или), „Ноќите кога заспивавме во Помпеја“ од Давор Стојановски…

Втора селекција за „Роман на годината“

Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2020 година што ја доделува Фондацијата  „Славко Јаневски“,  избра…

Прва селекција за Роман на годината

Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ што ја доделува фондацијата за унапредување и промоција на културните…

За Роман на годината, пријавени 39 дела!

Жири-комисијата за доделување на наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција…

„Скриени желби, немирни патувања“ е „Роман на годината“!

„Скриени желби, немирни патувања“ (издание на „Антолог“) од Владимир Јанковски е романот кој оваа година ја…

Пет романи за „Роман на годината“

„Лето во кое те нема“ од Петар Андоновски („Или – или“), „Суво мастило“ од Владимир Илиевски…