Сутерен.мк

Магдалена Андоновска: Патување низ спомените

Пред извесен период го гледав филмот „Патување низ спомените“. Интересна научно-фантастична приказна во која главниот лик…

Не тагувам за младоста, жалам по иднината

Фејсбук с(р)еќавања… Која е разликата помеѓу нешто и ништо? Нештото постои, а ништото не, нели!? Дали…

Синиша Станковиќ: Изветреани спомени

И по толку години, не е тешко да се најде некој со кого може и да…

Синиша Станковиќ: Скопска прикаска за пивото и разголените убавици

Во летните месеци, пред години, кога во она убавото и ненагрдено Скопје ќе запечеше ѕвездата, единствен…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Денеска ќе пиевме кафе

И овој ден на почетокот на јуни е сончев, како пред една деценија. Ете, по толку…