Сутерен.мк

Фејсбук го гради најбрзиот компјутер

Компанијата Фејсбук, или по ново Мета вели дека го гради и дека до крајот на 2022…

Најбрзиот суперкомпјутер!

Јапонскиот суперкомпјутер „Фугаку“ е на врвот на уште една светска листа најбрзи суперкомпјутери. Овојпат го зазеде…