Сутерен.мк

Талибанците направија “бетмобил”

Иако половина од населението е на раб на глад Авганистан се пофали дека направил свој прв…

Tалибанците прогласија нова држава!

Портпаролот на талибанците, Забијулах Муџахид, на Твитер го објави формирањето на новата држава и го сподели…

Кои се талибанците?

Нивното прифаќање од сонародниците се случува во време кога Авганистанците се уморни од арогантноста и меѓусебните…