Сутерен.мк

Милена Дравиќ: Дама под ембарго!

Кога ќе ја видите, првото чувство што го имате е она дека гледате во жив споменик.…

Александра Мијалкова: Незаслуженото е минливо и многу лажно!

„Се случуваат во животот нефер работи, кога не им се оддава вистинското признание на пожртвуваните, кога…

Бајруш Мјаку: Не треба само да се сака, треба и да се умее!

Сосема посебна, оригинална, во секоја смисла неспоредлива е појавата на Бајруш Мјаку – актер кој, освен…

Љубиша Георгиевски: Високо, над розовата држава!

На 16 – от кат во една од првите кули на скопската населба „Аеродром“, од чии…

Мики Манојловиќ: Сите отидоа во мајчина им!

Како прво, човекот не се вика Мики, туку Предраг Манојловиќ. Како второ, не е само ѕвезда,…

Дејан Дуковски: Кој прв почна?

Млад (роден е 1969 година), успешен драмски писател, стана „име“ (со вертикално значење), преку драмите: „Џинот…

Петар Темелковски: Некој мора, бакнеж да стави!

„Со еден потег одлучен на раката, со помош на перо, мастило и знаци, ја искинав завесата…

Мето Јовановски: Како Другарот Чичо се претвори во Дон Чичо?

Незаборавниот Хамлет во „Хамлет“ (режија Слободан Унковски), Порфириј во „Злосторство и казна“ (режија Егон Савин) и…

Васил Шишков: Татко ми и јас

Како потомок на еден од најголемите македонски актерски имиња, како негов син, зборува за предностите и…

Contact Us