Сутерен.мк

Маја Кастратовиќ и Александар Чамински: Носталгијата по најблиските не поминува

Двајцата македонски уметници, со веќе формирани животни и професионални биографии, пред нецела деценија заминаа на “привремена…

Боемството во транзиција

„Пишувањето ми е алиби за пиењето“, му рече еден наш познат писател на вашиот новинар во…