Сутерен.мк

Париска улична уметност

Францускиот уличен уметник Левале е познат по своите дела, што можат да се видат на фасадите…

Тело на асфалтот

Фотографот Омар З. Роблс, Порториканец кој живее во Њујорк, решил да ги фотографира балерините (и балетаните)…

Шпиц и Уки: Деца на среќата!

Нема промашување: тој си е на истото место каде што е и секој ден, во последниве…

„Угледните“ и помалку угледните

Имам 30 години, мислам дека убаво изгледам, начитана сум, формално образована и вработена. Меѓутоа, не потекнувам…

Игор Пачемски: Чурук луѓе!

Не знам дали е од годините, но секој ден се повеќе и повеќе се разочарувам од…

Влада Урошевиќ: Поетот на градот напиша фолклорен роман

Вашиот најнов, петти по ред, роман (издание на „Магор”), носи недвосмислено фолклорен наслов: „Невестата на змејот”,…