Сутерен.мк

За една година 14 училишта се затворени

За една учебна година во земјава се затворени 14 основни училишта, покажуваат податоците објавени од Државниот…

Учениците Македонци во Непроштено учат во контејнери

Во крајно мизерни услови учат учениците во тетовското село Непроштено, кои следат настава на македонски јазик.…

Ученици набавиле фрижидер за семејство

Младите волонтери од Општинската организација на Црвениот крст Кавадарци, кои се ученици во Основното училиште „Гоце…

Училиштата стануваат трансмитери на Ковид-19!

„Колкав е бројот на болните ученици и наставници од ковид-19 и колкав е бројот на учениците…