Сутерен.мк

Најдобрите фотографии на диви животни во 2022-ра

Не секој има можност да патува и да биде сведок на разновидните убавини на нашата планета,…

Меморијата на Живко Јаневски

Ова е изложба која место зборови раскажува со фотографии. Кои немаат цена, и се мерат со…

Фотографии на неделата

Донецк, Украина Бирмингем, Велика Британија Алберта, Канада Батрун, Либан Њујорк, САД Калифорнија, САД Сент Луис, Сенегал…

Снимки на деценијата

Како почеток на новата ера во вселенското набљудување, астрономите ги нарекоа првите слики кои НАСА ги…

Непознати слики на познатите

Денес на интернет може да се најде речиси се, а деновиве се појавија и фотографии, ретко…

Кина од 19 век!

Џон Томпсон (1837-1921) бил првиот кој ја „евидентирал“ својата посета на Далечниот исток преку фотографии! Тој…

Книги од птичја перспектива

Елизабет Сејган шронашла начин како да ги соедини своите две големи љубови: книгите и фотографијата. Со…

Најокеанските фотографии за 2021-ва

Натпреварот за фотографи Ocean Photography Awards, кој ја слави убавината на океаните и живиот свет во…

Најсмешните животни во 2021-ва!

И покрај ограничувањата заради пандемијата повеќе од седум илјади фотографии пристигнале на фото-конкурсот Comedy Wildlife Awards!…