Сутерен.мк

На светски конкурс победи фотографија на ВИ

Добитникот на главната награда за фотографија на Светски награди за фотографија на „Сони“, германскиот уметник Борис…

Најпознатата еротска спортска фотографија

Фиона Батлер Вокер наивно му позирала на своето тогашно момче, во 1976 година. Фотографијата е денес…

Светска награда за Томислав Георгиев

Фотографот на „Фокус“, Томислав Георгиев е награден на конкурс од холандското Министерство за надворешни работи за…

Јасна Котеска: Монтажа на емоции

Разлистувањето на историските фотографии стана форма на туризам на ужасот Телевизиската монтажа на историските емоции е…

Победникот на Ворлд прес фото

Данскиот фотограф Мадс Нисен (1979-та) добитник е на главната награда на престижниот натпревар Ворлд прес фото…