Сутерен.мк

Кој, колку заработува во Холандија?

Холандија се карактеризира со висок животен стандард, прогресивно општество и добро развиена економија, нуди различни можности…

Каде има најмногу слободни работни места?

Бугарија е на дното на уште една листа во рамките на ЕУ. Во Холандија има најмногу…

Историчар пронашол богатство

Холандски историчар пронашол уникатно средновековно златно богатство, кое се состои од четири златни обетки, две златни…

За ЕУ Бугарите се граѓани од втор ред

Бугарија реагираше исклучително остро на одлуката на Холандија да не ја прими земјата во Шенген зоната…

Светска награда за Томислав Георгиев

Фотографот на „Фокус“, Томислав Георгиев е награден на конкурс од холандското Министерство за надворешни работи за…

Востание на фармерите во Холандија

Холандските фармери повеќе од десетина дена протестираат против владините планови според кои фармерите би морале да…

Животот се сели на покривите

Холандија, покажа како покривите на зградите можат да се пренаменат, па така изградиле патека за пешаци…

Каде е стариот Зеланд?

Доколку го прогуглате „зеланд“, прво на што ќе наидете се штури податоци за дански остров сместен…

Уапсен лидерот на „Последна волја“!

Водачот на холандската организација која се залага за право на помош при самоубиство е уапсен под…