Сутерен.мк

„Џејмс Веб“ ја претстави галаксијата Тркало

Исклучително необична галаксија која,која наликува на тркало, настанала како резултат на силен судир помеѓу две помали…

Снимки на деценијата

Како почеток на новата ера во вселенското набљудување, астрономите ги нарекоа првите слики кои НАСА ги…