Сутерен.мк

Бугарските фашисти од окупатори „стануваат“ ослободители

Кон крајот на август 1944, руските тенкови ќе пристигнат на границите на тогашна фашистичка Бугарија, која…

77 години од ослободувањето на Скопје

Денеска се одбележува 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје во Втората светска војна. На…