Сутерен.мк

Амазон ќе отпушти 10 000 луѓе

Ова би било најголемото намалување на работна сила во историјата на компанијата и првенствено би влијаело на системот на организација во Амазон, како и на малопродажниот и на секторот за човечки ресурси.

Кон крајот на 2019 година Амазон пријави 798 000 вработени, а на 31 декември 2021 година извести дека има 1.6 милиони вработени со полно и скратено работно време, што е зголемување од 102 отсто.

Кон крајот на 2019 година Амазон пријави 798 000 вработени, а на 31 декември 2021 година извести дека има 1.6 милиони вработени со полно и скратено работно време, што е зголемување од 102 отсто.

Вкупниот број на отпуштања останува „флуиден“ и може да се промени. Од компанијата не ги коментираа овие тврдења.

Акциите на Амазон паднаа на берзата за околу 2,0 отсто.

Веста пристигнува откако Мета минатата недела објави дека отпушта над 13 проценти од вработените или над 11 000 вработени.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *