Сутерен.мк

Белмондо го испушти последниот здив

Легендарниот француски актер Жан Пол Белмондо почина во 88-та година од животот!

Се прослави со улогите во шеесеттите години на минатиот век во филмовите на францускиот нов бран.

Особено се впечатливи неговите улоги на симпатични криминалци во делата на режисерот Жан Лик Годар – „Со последниот здив“ и „Лудиот Пјер“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *