Сутерен.мк

Близначки се родија во различни години

За време на новогодишната ноќ во болницата во Сплит се родија близначки, едното во старата, а другото во новата година.

Првото девојче родено во Клиничкиот болнички центар во Сплит пристигна минута пред полноќ, а нејзината сестра минута подоцна.

„Вечерва имаше навистина необична ситуација, кога близначките се родија како во песната на Џибони – на полноќ, едната малку порано, другата подоцна“, изјави шефот на перинатолошкиот оддел на оваа болница, Дамир Рохе.

Тој истакна дека ова ќе биде убава ситуација, па еден роденден ќе се слави со старата, а еден со нова година, а сестрите родени со разлика од две минути се родија во 2023 година, а другата во 2024 година, пренесуваат хрватските медиуми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *