Сутерен.мк

Борба за себе

Имам според многумина среден живот, стан, угледно работно место, добро семејство. Имам 55 години и не се чувствувам среќно.
Мила

Мила дарлинг, треба да се помрднете од местото. Одењето по втапкана патека не значи чекорење. Имало шанси за подобар општествен, социјален, емотивен, поинаков живот, за авантура, но вие сте ги пропуштиле. Од страв. Тајната на среќата е во слободата, а тајната на слободата е во храброста. Не се откажувајте. Звучите како борец, а не како некој што само чека да умре. Можеби токму сега е вашето време…

(Упатствата во оваа рубрика се само субјективно гледање на меѓучовечките релации. Никако не треба да се сфатат како достојна замена за стручно мислење.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *